Woorden in de kudde

Tot welke gedachten en woorden inspireren paarden en ezels jou? Wat laten zij jou zien? De middag ‘Woorden in de kudde’ brengt je woorden, gedichten en verhalen over jezelf en jouw dromen. Het is een belevenis en een ontdekkingstocht.

We kijken naar de paarden en de ezels en zijn bij of in de kudde. Wat we ervaren, geven we woorden via krachtige schrijfoefeningen. De paarden en ezels laten jou zien wat je aandacht mag geven en wat gehoord of gezien wil worden.

Een middag voor jezelf. 

De middag duurt van 13.00 tot 17.00 uur. De kosten zijn 40 euro; dat is inclusief materiaal, koffie/thee/lekkers en btw.
Aanmelden via www.equuscoach.nl of per e-mail lucy@equuscoach.nl
Er kunnen maximaal 6 mensen meedoen.
Vragen? Laat het me weten.
Angst voor paarden en/of ezels? Kom dan zeker 

Je bent welkom op zaterdag 25 januari, 23 mei,  en 11 juli 2020.

Met krachtstok in de kudde

Een krachtstok maak je met een bepaalde intentie, bijvoorbeeld het versterken van een eigenschap in jezelf, zelfvertrouwen, openheid, verbinding etc. Ieder materiaal en elk symbool kan gebruikt worden, als het maar betekenis voor je heeft. Je stopt jouw energie in de stok met de intentie deze te gaan gebruiken voor de kracht die je nodig hebt.
Voor we daadwerkelijk aan de slag gaan, starten we met een aantal oefeningen om je te verbinden met je eigen energie, die van de aarde en de kosmos. Vervolgens gaan we de kudde in en kijken we welke boodschap de paarden en de ezels voor jou hebben. Vanuit deze ervaringen verbind je je met je krachtvoorwerp en ga je aan de slag.
Als de stokken klaar zijn gaan we opnieuw de kudde in om te kijken hoe de paarden en ezels op jouw stok en op jou reageren
Ga op zoek in de natuur naar je eigen krachtstok en breng deze mee! Mochten er andere materialen zijn die voor jou een speciale betekenis hebben, neem deze dan ook mee zodat je ze kunt gebruiken. Voor overige materialen zorg ik en zijn inbegrepen bij de prijs.

De middag duurt van 13.00 tot 16.00 uur. De kosten zijn 35 euro; dat is inclusief materiaal (exclusief stok) koffie/thee/lekkers en btw.
Aanmelden via www.equuscoach.nl of per e-mail lucy@equuscoach.nl
Er kunnen maximaal 6 mensen meedoen.
Vragen? Laat het me weten.

Op aanvraag.

Ont-moeten

Ont-moet de natuur,

Ont-moet de paarden en de ezels,

Ont-moet jezelf bij Equuscoach.

Paarden en ezels zijn altijd in het NU en zijn meesters in het ZIJN. Wij kunnen hun hulp heel goed gebruiken en veel van hen leren.
Tijdens deze workshop helpen we je om weer in contact te komen met jezelf. Niet het hoofd speelt de hoofdrol, maar intuïtie en gevoel.

Ont-moeten helpt je:
• je hoofd helder te krijgen
• belangrijke en onbelangrijke zaken van elkaar te scheiden
• inzicht krijgen
• ontspanning te vinden
• je hart te ervaren
• stilte toe te laten
• leven in aandacht, in het moment blijven

Ont-moeten gaat over leren “los laten” en “zijn”. Paarden brengen je terug in balans en harmonie met jezelf. Je wordt begeleid om stilte te ervaren, om stil te worden van binnen. Totdat je stil genoeg bent om je innerlijke stem te horen. Verbonden met je hart.

Gun jezelf een ochtend ont-moeten! De kosten zijn € 15,- incl. koffie/thee/lekkers.

Je bent welkom op elke 1e vrijdag van de maand tussen 10.00 en 12.00 uur, op:

7 februari (vol), 6 maart, 3 april, 1 mei, 5 juni, 3 juli, 7 augustus, 11 september (2e vrijdag), 2 oktober, 6 november en 4 december 2020.

 

(Familie) opstellingen met paarden en ezels

Heb je soms last van klachten (fysiek en/of emotioneel) of ervaar je dat je telkens tegen hetzelfde probleem aan loopt (privé/werk). Hoezeer je ook aan jezelf werkt, je komt er niet uit.

Tijdens een opstelling kijken en voelen we welke patronen er binnen jouw systeem aanwezig zijn. Deze patronen leven we vaak onbewust in onze huidige relatie(s).
Wil je meer helderheid en heling over thema’s die jouw leven en jouw wezen bepalen (bv. vragen over je relaties privé/werk, vragen over je gezondheid, telkens terugkerende patronen, diep verdriet, of het vastlopen in bv je werksituatie, of over bepaalde keuzes wel of niet maken) dan is een opstelling met paarden en ezels wellicht iets voor jou.
Deze dag beginnen we met kennismaking, gevolgd door uitleg wat familieopstellingen inhoudt en welke rol de paarden en de ezels hierin hebben. Ander woord is ook wel systemisch coachen of met een systemische blik kijken naar wat er zich wezenlijk afspeelt in jou en jouw systeem.

Vervolgens is er ruimte om samen aan een aantal opstellingen deel te nemen als toeschouwer vanaf de zijlijn (dragende vlak), als representant in de opstelling of als vraagsteller, zodat een ieder helderheid krijgt in zijn of haar persoonlijke leven/vraagstukken.

De dag duurt van 11.00 uur tot circa 17.00 uur. De kosten zijn €65,- wanneer je een vraag inbrengt, en € 30,- als representant of toeschouwer. Dit is inclusief koffie/ thee/ lekkers en vegetarische lunch.
Groepsgrootte kan variëren van ongeveer 8 tot 12 deelnemers.

In deze workshop werk ik samen met Mandy Mols van Uppruna (www.uppruna.nl). Mandy werkt net als ik vanuit haar hart, samen met haar paarden, om mensen zowel privé als in hun werk verder te helpen op weg naar een vreugdevoller leven.
Aanmelden via e-mail lucy@equuscoach.nl of mandymols@kpnplanet.nl 

Lucy (www.equuscoach.nl) en Mandy (www.uppruna.nl) verwelkomen je graag op: 

11 april, 9 mei, 20 juni, 18 juli 2020 (planning voor het najaar volgt)

Wanneer een workshop niet kan doorgaan wordt het betaalde bedrag teruggestort. 

Deelname is vrijwillig en op eigen verantwoordelijkheid. 

Ervaring met paarden is niet nodig. We werken tussen hen, niet erop. 

Het is aan te  raden om gepaste kleding te dragen: gesloten schoeisel, (oude)kleding die bestand is tegen weer en wind en een paardenneus. 

 

Maatwerk en besloten groepen

Alle workshops zijn ook te boeken als activiteit voor een besloten gezelschap (vrienden, familie, collega’s etc). Ook maatwerkprogramma’s zijn mogelijk. Neem vrijblijvend contact met mij op dan kijken we samen naar de mogelijkheden.
Voor kinderen is de workshop krachtstok maken ook heel leuk en erg geschikt. Wilt u dit doen voor bijvoorbeeld een kinderfeestje, neem gerust contact op voor de mogelijkheden. Voor alle workshops geldt, draag (oude) kleding die bestand is tegen paard- en ezel-snuit en stevige schoenen of laarzen.